1 2 3 4 5 6

SUB APNEA SUBOTICA 2016

Zimski kup Srbije i otvoreno prvenstvo Vojvodine u statičkoj i dinamičkoj apnei održano je 15.10.2016.g. u Subotici na SRC Prozivka. Organizator takmičenja »KPA Spartak« iz Subotice uz pokroviteljstvo Saveza organizacija za podvodne aktivnosti Srbije (SOPAS) i Saveza za podvodne aktivnosti Vojvodine (SPAV). U okviru SRC Prozivka nalaze se dva bazena : mali (10x15x1 m) i veliki (25x33x2 m), temperatura vode je oko 27ºC. Takmičenje će se odvijalo po pravilima CMAS-a.


Neverovatan uspeh naših takmičara na kraju takmičarske sezone kako u ekipnoj tako i u pojedinačnoj konkurenciji.U konkurenciji deset klubova iz Rusije i Srbije KPA”Bela Crkva” je zauzela prvo mesto dok je u pojedinačnoj konkurenciji Dušan Mihajlović osvojio pet srebrnih I tri bronzane medalje što mu je bilo dovoljno za ukupno drugo mesto odmah iza svetskog prvaka i Ginisovog rekordera u apneaškim disciplinama Branka Petrovića iz RK “Calypso” Beograd.


Treba napomenuti da je Dušan Mihajlović ostvario lični rekord(u datom momentu i nacionalni) preronivši sa perajima 158.6m,bez peraja 75m i statiku 4.53min. Jasna Gera je ostvarila veliki uspeh osvojivši drugo mesto u statičkoj apnei i nastavila kontinuitet osvajanja medalja na velikim takmičenjima. Oliver Jankulov kao najiskusniji takmičar podredio je svoje rezultate ekipi I bez velikog rizika osvojio potrebne bodove za najviši plasman ekipe i u ukupnom zbiru završio na šestom mestu u međunarodnoj I četvrto mesto u nacionalnoj konkurenciji. Tim KPA”Bela Crkva” činili su još Milan Perašević u ukupnom plasmanu deveto mesto i Ivan Stošić deseto mesto što je ukupan utisak samo upotpunilo jer se u prvih deset nalazilo četiri takmičara iz Bele Crkve. Petar Marković nacionalni sudija u apneaskim bazenskim disciplinama je svoj posao odradio profesionalno i na ovom takmičenju što ga svrstava u buduće kandidate za Internacionalnog sudiju, a nas kao našeg člana kluba čini ponosnim. Predstavnik kluba na ovom prestiznom takmičenju bio je Dragan Perašević.


Klubovi učesnici:
1.RK “Calyipso” Beograd
2.RK”Neptun Dive Beograd
3.KPA”Spartak” Subotica
4.Orel Team Saint Petersburg Rusija
5.RK”Dunav” Novi Sad
6.RK”Mornar” Novi Sad
7.DPA”Sombor” Sombor
8.KPA”Tisa” Senta
9.RK”Naissub” Niš
10.KPA”Bela Crkva” Bela Crkva
Vesti